Alla inlägg den 27 september 2015

Av treoelsa - 27 september 2015 21:03

Nu var det så att det hade kommit in många klagomål ang anställningen av exploateringschefen Kent Svensson. Det hade också kommit in många klagomål ang inköp av konsulttjänster av densamme.

  Kils kommun kände sig "tvingade att beställa en "opartisk granskning" av "anställningsvillkor samt upphandlingsförfarande".

  KPMG, kommunrevisorernas samarbetspartner, kunde de inte använda utan att riskera jäv. Då kom Knoll, Tott, Ragnarsson och kommunrevisor Bengt Kjellberg på den geniala idèen att de skulle anlita PWC redovisningsbyrå istället. Då skulle de få en "opartisk" undersökning,som sa de. För säkerhets skull instruerade Bengt Kjellberg Ragnarsson om hur han skulle svara på PWC:s frågor. Det vet vi, som nu är pålästa om kommunrevisorernas uppdrag, att det inte hör till hans uppdrag. 

 

  En bekant till mig som arbetar på KPMG berättade för mig att Kent Svensson  är kund hos PWC. De sköter hans företags papper. De som ska skriva en rapport om Kent Svenssons anställnig och om hans konsultuppdrag åt kommunen har densamme som kund. Min kontakt på KPMG tyckte att det hela var osmakligt och mycket oseriöst.

 

  Jag frågade kommunalfullmäktiges ordförande om vad hon tyckte om kommunrevisorernas arbete.

Hon svarade att hon hade stort förtroende för kommunrevisorerna.

Tror fan det. 


G.Nyström

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards